U bent van harte welkom op onze zorgboerderij aan de Esweg 10B in Daarle

Ons verhaal

"Ik wil bereiken dat mensen met een cognitieve beperking zich op de dagbesteding nuttig voelen, een blije dag hebben, contacten aangaan met anderen en de hersenen worden geprikkeld zodat achteruitgang wordt vertraagd." – Janine Heuver

janine

Hallo, ik ben Janine Heuver, getrouwd met Rienk en samen hebben we drie kinderen. Mijn man Rienk en onze middelste zoon Giel runnen samen een melkveebedrijf.

Vanaf mijn 17 jaar ben ik werkzaam in de zorg, heb mijn diploma Ziekenverzorgende behaald wat nu verzorgende IG is. Heb vele jaren met veel plezier gewerkt op een Psycho Geriatrische afdeling in Hardenberg; Clara Feyoena Heem. Tien jaar ben ik full-time moeder geweest maar ruim 13 jaar werk ik nu voor organisatie ZorgAccent. Vele jaren met volledige tevredenheid. In 2017 ben ik de uitdaging aangegaan om mij verder te ontwikkelen en ben de opleiding verpleegkunde gestart en deze met succes volbracht.

Zes jaar geleden ben ik in gesprek gegaan met maatschappelijk werk, verpleeghuisarts P.G kernteam en directie om de visie van een “reguliere” psychogeriatrische afdeling om te buigen naar een woonvorm waar mensen met een hoog niveau met dementie bij elkaar samenwonen. Ook dit bleek een succes te zijn, bewoners houden elkaar cognitief op peil.

Drie jaar geleden ben ik weer gesprek gegaan met de organisatie om hierin ook dagbesteding bij in te voegen. Dit was een groot succes; mensen voelen zich thuis (zowel de woonzorg als dagbesteding) er zijn veel uitdagingen in contacten en activiteiten maar de grootste meerwaarde; Mensen trekken zich op aan elkaar en brein ging langzamer achteruit dan voorheen. Maar ja… toen kwam corona en de woonzorg ging op slot en dagbesteding moest noodgedwongen stoppen. Ook kreeg ik vorig jaar te maken met een gebeurtenis op de werkvloer waarvan ik dacht, “het kan beter” !! Het kantelpunt voor mij om deze gedachtegang uit te breiden naar een eigen dagbesteding op de manier zo als ik denk dat het moet.

Ik ben iemand die graag nadenkt over vernieuwingen en me hier in blijft verdiepen. Mijn gedachtegang hierin is dat het veel mooier, maar vooral beter kan. Ik ben er van overtuigd dat het kan maar vooral dat het de tijd voor mij is dat dit nu moet!!

Liesbeth

Mijn naam is Liesbeth löwik en ik ben 54 jaar. Ik ben getrouwd met Johan Löwik en samen hebben we driekinderen. Ik ben super enthousiast dat ik de sidekick ben van de Janine Heuver en dat we de samen de Zorgboederij de Es Hoeve gaan opstarten. Ik ben nu werkzaam als welzijn medewerker bewegen, ik geef senioren beweging lessen en hiervoor heb ik 21 jaar in de thuiszorg gewerkt als verzorgende.

Naast mijn baan in de zorg als welzijn medewerker, ben ik zelf ook sportief en actief. Zo sport ik 3x per week bij de crossfit in Nijverdal en ga ik heerlijk 1x per week naar de yoga.

Daarnaast vind ik het heel gezellig om samen met mijn vriendin en de hondjes in het bos te gaan wandelen. Natuurlijk heb ik ook andere hobbies zoals winkelen, terrasjes pakken en gezellig met vrienden en familie uiteten.

Ik hoop jullie mee te nemen in het proces en kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Groetjes!

Sylvia

Hallo,

Ik ben Sylvia kosters. 51 jaar, getrouwd met Bert en moeder van drie kinderen en trotse oma van twee kleinkinderen. Ben inmiddels alweer 32 jaar werkzaam in de zorg.

Voornamelijk in de ouderenzorg, maar ook ervaring opgedaan in de thuiszorg en gehandicaptenzorg. Ben nu werkzaam als medewerker wonen en welzijn in verpleeghuis Oostloorn te Hardenberg. Waar ik met veel plezier werk.

Toen ik benaderd werd door Janine om samen met haar en Liesbeth de Eshoeve op te starten, werk ik zeer enthousiast. Zorgen en buitenleven in één. Daar waar mijn hart ligt. Naast mijn werk ben ik graag actief bezig. Wandelen, fietsen, motorrijden en tuinieren. En daarnaast ga ik graag naar familie en vrienden.

Ik heb veel zin om aan het werk te gaan op zorgboerderij de Eshoeve!
Groetjes Sylvia.

Een thuisgevoel creëren

Zodat ieder zich op zijn gemak voelt! Een gevoel van veiligheid ervaart.

Cognitief Geprikkeld

Hersenen worden geprikkeld en uitgedaagd, bewegen en buitenactiviteiten zijn voor ons erg waardevol.

Er mogen zijn

Iedereen is waardevol en uniek met zijn of haar eigen kwaliteiten.

Elke dag een lach

Plezier in het leven is het belangrijkste wat er is, want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Ontmoeten

Contact houden met de maatschappij geeft het gevoel dat je erbij hoort.